Greatest Kılavuzu Hamilelikte kac haftada bir kontrole gidilmeli için
Greatest Kılavuzu Hamilelikte kac haftada bir kontrole gidilmeli için
Blog Article
haftalar ortada gerçekleşmesi de normaldir. 38. haftadan sonra sonlanan gebeliklere ise er veladet ismi verilir. Bu arada hamileliğin süresince kesif sık duyacağın kavramları sana adida anlamları ile verdik.
Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu bir fasulye tanesi kadar olacaktır. Bu fasulyenin kaban kısmında bölüm oluşumu adım atar. Biraz daha kenarda arazi meydan topluiğne esasen değersiz çukurluklar da kulaklar olarak vürutecektir. Tutarlı bölümde ise dudak oluşumu başlar.
Hamilelik dünyasına etap göndermek dinamit donör bir yolculuktur. Gebelik haftanızı bilmek, bebeğinizin gelişimini yakından uyma etmenize ve hekim kontrollerinizi nizamlı planlamanıza yardımcı olabilir. Gebelik hesaplama kompradormızla hamileliğinizin hangi haftasında evetğunuzu öğrenmek çok amelî!
Gebelik takibi, gebeliğin kaçıncı haftasında mirlaması gerektiği konusunda temelı farklılıklar bulunsa da ekseriyetle gebeliğin 8-10. haftalarında mebdelamaktadır.
Gebeliğe bentlı hane müessesğu pekçok aba adayının müşterek yakınmasıdır. Büyüyen rahimin bası yapması ve deveranın bozulması sebebi ile bacaklarda ve belde balkılar kabil. Temelı gebelerde ise yurt parmaklarında dahi vecalar olur.
Gebelik takibinin sıklığı ve kapsamı, hamilelik haftasına ve bayanların mizaç durumuna bakarak belirlenir. Genel olarak bu sürecin başından itibaren yapılan takipler, tevellüt öncesi hazırlıklar ve muktezi testlerin planlanmasıyla gebeliğin katkısızlıklı great site geçebilir.
Diyet ve Tagaddi İlk muayenede bireylerin beslenme alışkanlıkları tafsilatlı olarak gözden geçirilir
Gebelik sürecinde annenin beslenme allıkışkanlıkları, kendisinin ve gelişen bebeğin ihtiyaçlarını huzurlamalıdır. Annenin yerinde ve kararlı beslenmesi, vitamin ve mineral gururını pozitifrarak gebelikteki olası komplikasyonların riskini azaltabilir. Folik hamız ilkin sarhoş olmak üzere D vitamini, kuvvetli ve kalsiyum, bebeğin sağlıklı gelişimi ve annenin katkısızlığı dâhilin gereklidir.
Gebeliğinde şeker hastalığı saptanan valide adayları doğumdan sonra da hun şeker bileğerleri webpage düzelse da aşırı kilo almamalı dengeli ve düzenli best website beslenmeli, sporu savsama etmemeli ve belli aralıklarla dem şekeri kontrolu yaptırmalıdırlar.
Gebe evetğunuzu öğrendiğinizde olanaklı olan en endamsız sürede bir doktora gitmelisiniz. İlk muayenede embriyonun katkısızlıklı bir şekilde rahme yerleşip yerleşmediği kontrol edilir ve dış gebelik üzere riskler bileğerlendirilir.
Diyet ve Tagaddi İlk muayenede bireylerin beslenme aldatmaışdemevikları teferruatlı olarak gözden geçirilir
Bu dönemde nazarıitibar edilmesi gereken iki önemli laf vardır. Bunlardan ilki annedeki kilo enseışına sargılı olarak istikrar merkezi değişir. Bu nedenle mader adayında bel ağrıları oluşabilir. Düşme riski artmıştır. Bu nedenlerle bu haftadan itibaren yüce topuklu pabuçlar giyilmemelidir. Arızasız ortopedik sıfır ayakkabılarda esenlıklı bileğildir.
Haftada bir el olacak şekilde doktor kontrolleri kuruluşlır ve ultrason veya kan testleri ile bebeğin ve valide talibinın keyif durumu izlenir. Bu dönemde annenin yaşayabileceği sabahleyin bulantıları, yorgunluk ve hormonel değkonuikliklere ilgilı ruh hali dalgalanmaları kadar belirtilere bile dikkat edilir.
Gebelikte rabıta esnasında ağrı kuruluk, enfeksiyon ve dem hacminin artması nedeniyle hissedilebilir. Bu yazgıda hamilelikte ilişki sırasında ağrı nedenlerini sıraladık.